Huijauskirjeitä liikkeellä

Suomessa yrityksiä yritetään huijata useimmiten kotimaisilla verkkomainontasivuilla, mutta huijauskirjeitä tulee myös ulkomailta.

Jos olet saanut viime aikoina kirjeen esim. European Business Number –nimiseltä ulkomaiselta taholta, älä missään nimessä ilmoita tietojasi tälle yritykselle. Vakuuttavan näköisessä kirjeessä yritys kyselee puuttuvia tietoja eurooppalaisten yritysten rekisteriä varten. Mikäli ilmoittaisit Y-tunnuksen ja allekirjoittaisit rekisteröintilomakkeen sitoutuisit perustietojen ilmoittamisen sijaan tilaamaan 677 euron vuosihinnalla ilmoituksen verkkoportaalista. Tilaus kestäisi monta vuotta ja sitä olisi vaikea peruuttaa.

MUISTA SIIS:
-Älä allekirjoita mitään sopimuksia, joiden sisältöä et tunne, vaikka myyjä väittäisi sopimussuhteen alkaneen jo aiemmin.
-Yrityksen yhteystietoja tai Y-tunnusta ei kannata ilmoittaa tuntemattomille palveluntarjoajille. Ne löytyvät jo muutenkin YTJ-palvelusta.
-Useimmissa verkkoportaaleissa olevat tiedot pysyvät siellä riippumatta siitä, maksaako yritys verkkoportaalin laskun tai ei. Myyjä saattaa yrittää tällä tavoin saada sinut uskomaan, että asiakassuhde on alkanut jo aiemmin.