Varo huijareita

Uusia kansainvälisiä huijareita on taas liikkeellä.

Puhelinhuijaukset
Ulkomailta tulevassa puhelussa soittaja saattaa kysyä englanniksi esimerkiksi ”Can you hear me?”. Mikäli vastaat ”Yes”, huijari liittää annetun myöntävän vastauksen ostosopimukseen, joka miksataan tilausäänitteen nauhalle. Tällöin asiakas ei voi väittää, ettei olisi tilannut tuotetta. Lasku tulee sähköpostiin välittömästi, eikä yhteystietoja sen perumiseksi löydy. Sähköpostiin ei joko voi vastata tai kukaan ei vastaa palautteeseen.

Kirjehuijaukset
Jos saat postissa ulkomaisen kirjeen, jossa pyydetään täyttämään yrityksesi tiedot kirjeen mukana tulevaan lomakkeeseen, älä missään nimessä täytä lomaketta ja lähetä sitä takaisin. Koska jos palautat lomakkeen, saatat tietämättäsi sitoutua tuhansien eurojen markkinointikampanjaan tai johonkin muuhun vastaavaan sopimukseen, jota on jälkikäteen äärimmäisen vaikea ja kallis purkaa.